W kolejnym już odcinku z serii wigilijno – sylwestrowej pokażę Wam przepis na przepis na pyszny i aromatyczny barszcz z buraków i wielu warzyw. Barszcz w moim wykonaniu jest potrawą postną, a więc idealny na Boże Narodzenie! W tej serii będę dodawał przepisy codziennie, a więc cały grudzień także liczę na Waszą obecność! Jestem pewny, że ten barszcz będzie Wam smakował i podbije Wasze serca! Wszystkiego Najlepszego i Szczęśliwego Nowego Roku!

Kroki przygotowania

0/0 kroków
  1. Wszystkie warzywa obierz i pokrój w mniejsze kawałki i włóż do garnka.
  2. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, czosnek oraz ocet.
  3. Wlej wodę tak aby zakryć zawartość garnka.
  4. Gotuj na małym ogniu przez około 2,5godziny.
  5. Po odcedzeniu barszczu od warzyw dodaj majeranek i ewentualnie dopraw do smaku solą, pieprzem i octem.
  6. Podawaj z uszkami.