Ciasto francuskie, a zwłaszcza to gotowe to bardzo szybki sposób na posiłek słodki czy słony. W tym przepisie pokażę Ci jak szybko zrobić pyszne koperty, kieszonki z nadzieniem jabłkowym.
Kroki przygotowania
0/0 kroków- Zacznij od obrania i pokrojenia w kostkę 0,5 x0,5cm kostkę.
- Na patelnię wylej 3 łyżki ulubionego miodu. Podgrzej i podsmaż jabłka przez około 7 minut. Dodaj również szczyptę cynamonu.
- Ciasto francuskie rozwiń i potnij na 4 pasy równej szerokości (możesz zobaczyć w filmie o co mi chodzi).
- Na jedną część wyłóż wystudzony farsz. Przykryj pozostałością ciasta i szczelnie zaklej boki.
- Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w rozgrzanym piekarniku. Około 20 minut w 160 stopniach Celsjusza (do zrumienienia).
- Posyp cukrem pudrem.
Skomentuj
Super ciastka, super kucharz!
Bardzo dziękuję 🙂