Ciasto francuskie, a zwłaszcza to gotowe to bardzo szybki sposób na posiłek słodki czy słony. W tym przepisie pokażę Ci jak szybko zrobić pyszne koperty, kieszonki z nadzieniem jabłkowym.

Kroki przygotowania

0/0 kroków
  1. Zacznij od obrania i pokrojenia w kostkę 0,5 x0,5cm kostkę.
  2. Na patelnię wylej 3 łyżki ulubionego miodu. Podgrzej i podsmaż jabłka przez około 7 minut. Dodaj również szczyptę cynamonu.
  3. Ciasto francuskie rozwiń i potnij na 4 pasy równej szerokości (możesz zobaczyć w filmie o co mi chodzi).
  4. Na jedną część wyłóż wystudzony farsz. Przykryj pozostałością ciasta i szczelnie zaklej boki.
  5. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w rozgrzanym piekarniku. Około 20 minut w 160 stopniach Celsjusza (do zrumienienia).
  6. Posyp cukrem pudrem.