Czekoladowe muffinki z tego przepisu są proste i szybkie w przygotowaniu, a co za tym idzie jeżeli wpadną do Was niespodziewani goście jesteście w stanie bardzo szybko przygotować małe co nie co. Wystarczy kilka składników i około 25 minut wliczając już wypiek.

Kroki przygotowania

0/0 kroków
  1. Do jednej miski wsyp 2 szklanki mąki pszennej typ 45o – oczywiście przesiej ją przez sitko aby była napowietrzona. Do tego dodaj 2 duże łyżki kakao oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. W drugiej misce przygotuj składniki mokre czyli jajka ubij wraz z cukrem pudrem (delikatnie podbij), dodaj olej oraz mleko.
  3. Do składników płynnych dodaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj dokładnie do połączenia się wszystkich składników. Do całości dodaj pół pokruszonej czekolady. Tak przygotowaną masę przełóż do foremek (do każdej foremki wciśnij po jednej kostce czekolady) i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza przez około 20 minut.