Leczo jest bardzo szybkim daniem, które wspaniale nadaje się na obiad, kolację czy nawet na śniadanie. Nie wymaga dużego wkładu pracy podczas przygotowania. Dosłownie kilka składników zapewnią niesamowity smak!

Kroki przygotowania

0/0 kroków
  1. Pokrój wszystkie warzywa w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju lub smalcu. Podsmaż na niej cebulę z czarnym czosnkiem JULEKO lub zwykłym białym. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smaż około 5 minut.
  3. Dodaj wszystkie przyprawy (sól, pieprz, oregano oraz paprykę słodką mieloną). Smaż minutę.
  4. Dodaj warzywa i duś pod przykryciem około 20 minut.
  5. Po tym czasie dodaj około 500 ml domowego przecieru pomidorowego lub słoiczek koncentratu pomidorowego z wodą.
  6. Duś pod przykryciem kolejne 10 minut.
  7. Leczo jest gotowe do jedzenia!