Domowy paprykarz

pinit

Czy pamiętasz popularny w całym kraju paprykarz szczeciński? Ten jest lepszy! Prosty, szybki i tani w wykonaniu. Taki paprykarz jest idealnym dodatkiem do kanapki czy do wafli ryżowych

Domowy paprykarz

Difficulty: Początkujący Przygotowanie 23 mins Czas całkowity 23 minuty
Porcje: 4 Kalorie: 250
Best Season: Nadaje się przez cały rok

Składniki

Przygotowanie

Video
Wyłączono Włączono
  1. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie.

  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj startą na grubych oczkach tarki marchew oraz seler. Wszystko podsmaż.

  3. Dodaj przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i paprykę czerwoną w proszku.

  4. Podsmaż wszystko przez około 5 minut, dodaj ryż i podsmaż przez kilka minut. Patelnię zdejmij z palnika.

  5. Z makreli oddziel mięso od ości i przełóż do miski.

  6. Do miski dodaj warzywa z ryżem i wszystko dokładnie wymieszaj.

Udało Ci się przygotować ten przepis?

Oznacz @kukmi.pl na Instagramie hashtagiem #gotowaniezkukmi, abyśmy mogli zobaczyć wszystkie Twoje przepisy.

Przypnij ten przepis i podziel się nim ze swoimi obserwatorami.

pinit

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *