Pieczone ziemniaki z rozmarynem

Porcje: 6 Czas całkowity: 30 minut Difficulty: Początkujący
pinit

Wypróbowałem wiele dobrych przepisów na pieczone ziemniaki, ale wciąż wracam do tego. Nigdy nie znalazłem takiego, który bardziej mi się podoba! Są chrupiące z zewnątrz, a miękkie i kremowe w środku.

Pieczone ziemniaki z rozmarynem

Difficulty: Początkujący Przygotowanie 30 minut Czas całkowity 30 minut
Porcje: 6

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Blaszkę lub naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.

  2. W misce wymieszaj parmezan, sól, sproszkowany czosnek, dwie gałązki rozmarynu, paprykę i czarny pieprz.

  3. Ziemniaki dokładnie umyj i osusz ręczniczkiem papierowym. Następnie wrzuć je do miski z przyprawami i dokładnie wymieszaj tak, aby były całe pokryte marynatą. Ziemniak przełóż na blaszkę.

  4. Piecz w piekarniku przez około 20 minut po czym je przewróć i piecz kolejne 20 minut lub, aż do zrumienienia. Podawaj z kwaśną śmietaną lub sosem tzatziki.

Udało Ci się przygotować ten przepis?

Oznacz @kukmi.pl na Instagramie hashtagiem #gotowaniezkukmi, abyśmy mogli zobaczyć wszystkie Twoje przepisy.

Przypnij ten przepis i podziel się nim ze swoimi obserwatorami.

pinit

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *