Pyszny krem pieczarkowy

Porcje: 5 Czas całkowity: 45 minut Difficulty: Początkujący
pinit

Prosty i szybki krem pieczarkowy to wspaniały pomysł na obiad, może być również podany na zimno jako przystawka. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a składniki nie są drogie więc każdy może wykonać takie cuda!

Pyszny krem pieczarkowy

Difficulty: Początkujący Przygotowanie 45 minut Czas całkowity 45 minut
Porcje: 5 Kalorie: 250
Best Season: Jesień

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokrój na drobne kawałki i podsmaż na oleju.

  2. Jak zmiękną dodaj pokrojone w mniejsze kawałki pieczarki - kształt nie jest ważny bo i tak wszystko zmiksujemy.

  3. Po około 5 minutach dodaj pokrojonego w mniejsze kawałki ziemniaka.

  4. Wszystko dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kuminem.

  5. Zalej wszystko bulionem i gotuj pod przykryciem około 15 minut do miękkości warzyw.

  6. Po tym czasie zmiksuj i podawaj na talerzu na sam koniec sypiąc całość posiekaną natką pietruszki.

Udało Ci się przygotować ten przepis?

Oznacz @kukmi.pl na Instagramie hashtagiem #gotowaniezkukmi, abyśmy mogli zobaczyć wszystkie Twoje przepisy.

Przypnij ten przepis i podziel się nim ze swoimi obserwatorami.

pinit

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *