Zupa marchewkowa

Porcje: 4 Czas całkowity: 1 godzina Difficulty: Początkujący
pinit

Marchewka to idealne źródło witaminy A oraz beta-karotenu. Ale i nie tylko bo posiada wiele mikro i makroelementów, takich jak: wapń, magnez, żelazo, miedź, fosfor, cynk i potas. Oprócz tego, że zupa jest pyszna, łatwa i tania w wykonaniu to i zbawienna dla żołądka i wątroby.

Zupa marchewkowa

Difficulty: Początkujący Przygotowanie 60 minut Czas całkowity 1 godzina
Porcje: 4 Kalorie: 150
Best Season: Nadaje się przez cały rok

Składniki

Przygotowanie

  1. Do garnka włóż mięso, zalej wodą i gotuj do miękkości aby uzyskać wywar mięsny. Można pod koniec doprawić solą i pieprzem.

  2. Następnie przecedź wywar, a w garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę marchew.

  3. Do marchewki dodaj wywar, dopraw solą, cukrem, curry oraz pieprzem. Gotuj do miękkości marchewki.

  4. Następnie całość zmiksuj i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Dodaj śmietanę i wymieszaj całość.

  5. Podawaj ze świeżo posiekanym szczypiorkiem lub pietruszką.

Udało Ci się przygotować ten przepis?

Oznacz @kukmi.pl na Instagramie hashtagiem #gotowaniezkukmi, abyśmy mogli zobaczyć wszystkie Twoje przepisy.

Przypnij ten przepis i podziel się nim ze swoimi obserwatorami.

pinit

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *