Zupa ogórkowa, lepsza niż inne

Czas całkowity: 40 minut Difficulty: Początkujący
pinit

Zupa ogórkowa to już jeden z polskich klasyków kulinarnych jednak jej wykonań jest tak wiele jak wiele jest gospodarstw domowych. W tym odcinku pokażę Ci moją wersję szybkiej i prostej ale jakże smacznej zupy ogórkowej, która idealnie sprawdzi się na obiad!

Zupa ogórkowa, lepsza niż inne

Difficulty: Początkujący Cook Time 40 minut Czas całkowity 40 minut
Kalorie: 250
Best Season: Nadaje się przez cały rok

Składniki

Przygotowanie

Video
  1. Przygotuj bulion – najlepiej mięsny ale może być i warzywny.

  2. Do bulionu dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj do miękkości.

  3. Na dużych oczkach tarki zetrzyj marchew i dodaj do garnka. Gotuj razem z ziemniakami.

  4. Zetrzyj również ogórki kiszone i dodaj je do wywaru kiedy ziemniaki będą miękkie i gotuj przez 10 minut.

  5. Do garnka wlej około szklanki wody z kiszenia ogórków, dorzuć kilka ziarenek pieprzu i gotuj chwilę.

  6. Na sam koniec dodaj około pół szklanki śmietanki kremówki lub 30%, zamieszaj i podawaj.

Udało Ci się przygotować ten przepis?

Oznacz @kukmi.pl na Instagramie hashtagiem #gotowaniezkukmi, abyśmy mogli zobaczyć wszystkie Twoje przepisy.

Przypnij ten przepis i podziel się nim ze swoimi obserwatorami.

pinit

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *